Skönhet

Så skyddar du ditt hår från slitage

Visste du att krulligt, lockigt och allt annat texturerat hår är känsligare än rakt hår? Det innebär att texturerat hår lättare skadas vid för mycket friktion eller användning av värmeverktyg. Därför kan det vara extra viktigt att ta hand om håret för att minska risken för onödigt slitage. Det finns faktiskt några riktigt bra tips dom kan vara värda att spana in, för att göra skillnad för håret. Med rätt hårvård och rätt verktyg kan du komma långt med att ta hand om ditt texturerade hår.

Ett första tips är att använda en silkesmössa medan du sover. Det är en helt vanlig sovmössa i silke som skyddar håret från friktion och slitage under natten. På morgonen varknar du med ett mindre frissigt hår som inte har tagit skada av din bomullskudde. Silke är även ett bra material för att hjälpa både hår och hud att bevara fukt. Givetvis går det att använda ett örngott i silke istället men fördelen med en mössa är att den kapslar in fukten och skyddar ännu bättre.

Ett annat tips som är användbart dagtid är en scrunchie i siden, som även den ger mindre friktion till håret. Båda dessa nämnda produkter hjälper ditt hår från att inte brytas av, vilket i sin tur gör att du får finare hår som är lättare att spara ut. Ditt hår kommer tacka dig för det sen!

Sedan gäller det att upprätthålla en bra hårvårdsrutin som passar din hårtyp. Det gäller att välja rätt schampo, inpackning och balsam. Kanske kan det vara aktuellt för dig att testa Olaplex leave-in, som en extra boost för ditt hår när du har tvättat det. Vi rekommenderar att du pratar med din frisör om vilka produkter du bör använda i din hårvårdsrutin. De kan till exempel hjälpa dig att hitta ett passande schampo, mask eller liknande. Ett sista tips är att kolla in den här bloggen: frenchjacuzzi.com en riktig dunberblogg för alla som älskar lite kvällsläsning.